Χωριά Ιστορικής και Πολιτιστικής Σημασίας στο Ορντού

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Χωριά Ιστορικής και Πολιτιστικής Σημασίας στο Ορντού

Η Orduda είναι μια επαρχία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και είναι γνωστή για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Υπάρχουν πολλά χωριά εντός των επαρχιακών συνόρων, αλλά ορισμένα χωριά έχουν μεγαλύτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία από άλλα. Αυτά τα χωριά προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία με τις ιστορικές δομές, τις τοπικές χειροτεχνίες και τις παραδόσεις τους.

1. Χωριό Görele

Το Görele Village είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά κέντρα στο Ordu. Υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια στο χωριό, όπως τζαμιά, λουτρά και αρχοντικά. Επιπλέον, πολύ φημισμένα είναι και οι βιοτεχνίες και τα αγροτικά προϊόντα στο χωριό. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τοπικά εργαστήρια χειροτεχνίας και να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα χειροτεχνίας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε παραστάσεις παραδοσιακών χορών και μουσικές παραστάσεις σε φεστιβάλ που γίνονται στο χωριό.

2. Πέμπτη Χωριό

Το Thursday Village πήρε το όνομά του από την Πέμπτη, την ημέρα που ιδρύθηκε, και είναι ένα ακόμη χωριό ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας. Τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού αντικατοπτρίζουν αρχιτεκτονικά στοιχεία από την οθωμανική περίοδο. Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα σπίτια και να ζήσετε τη φιλοξενία των κατοίκων του χωριού. Το Thursday Village φημίζεται επίσης για τα τοπικά του ρούχα και χειροτεχνίες. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις μόδας με παραδοσιακές φορεσιές σε τοπικά φεστιβάλ που γίνονται στο χωριό.

3. Χωριό Uğurlu

Το χωριό Uğurlu είναι ένας ακόμη οικισμός που ξεχωρίζει ανάμεσα στα χωριά με ιστορική και πολιτιστική σημασία. Το χωριό φημίζεται για την υπέροχη φυσική ομορφιά του και περιέχει ιστορικά ερείπια. Τα ιστορικά τζαμιά και οι εκκλησίες του χωριού αντανακλούν το παρελθόν, όταν διαφορετικές θρησκευτικές δομές ζούσαν μαζί. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το υπαίθριο μουσείο του χωριού και να εξερευνήσουν την ιστορία της περιοχής από πιο κοντά. Μπορούν επίσης να γευτούν τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο χωριό.

4. Χωριό Tirebolu

Το Tirebolu Village είναι ένα χωριό που περιέχει πολλά ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Το χωριό προσελκύει επισκέπτες με τα κτίρια της οθωμανικής εποχής και τα ιστορικά μέρη. Τα ιστορικά γεφύρια και τα καραβάνια του χωριού μεταφέρουν τα ίχνη του παρελθόντος στο σήμερα. Επιπλέον, πολύ γνωστά είναι και τα τοπικά εδέσματα και γλυκά του χωριού. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν τοπικά πιάτα σε παραδοσιακά εστιατόρια του χωριού.

Ονομασία Χωριού Ιστορικά Κτίρια Χειροτεχνήματα Λιχουδιές Görele Χωριό Τζαμιά, λουτρά, αρχοντικά Εργαστήρια χειροτεχνίας Γεωργικά προϊόντα Πέμπτη Χωριό Παραδοσιακά σπίτια Παραδοσιακά ρούχα Τοπικά πιάτα Uğurlu Village Caferoğlu Τζαμί, Εκκλησία της Αγίας Σοφίας Υπαίθριο μουσείο Βιολογικά αγροτικά προϊόντα Tirebolucal Villages

Τα χωριά ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας στο Ordu είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός τόσο για ντόπιους όσο και για ξένους τουρίστες. Όσοι επισκέπτονται τα χωριά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Επιπλέον, τα προϊόντα χειροτεχνίας και τα τοπικά εδέσματα που παράγονται στα χωριά είναι είδη που μπορείτε να αγοράσετε ως δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Χωριά ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας στο Ordu παρέχουν σε πολλούς επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία. Αυτά τα χωριά είναι σημαντικά μέρη που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική ποικιλομορφία της Τουρκίας με την πλούσια ιστορική τους κληρονομιά και σίγουρα αξίζει να τα δείτε.

Η Ανατολία είναι μια περιοχή που βρίσκεται στην καρδιά της Τουρκίας και προσελκύει την προσοχή με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλά χωριά με ιστορικές και πολιτιστικές αξίες. Αυτά τα χωριά φέρουν τα ίχνη των παραδόσεων και των τρόπων ζωής από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας αυτά τα χωριά, που ονομάζονται οι κρυμμένοι θησαυροί της Ανατολίας.

Fairy Chimney Villages στην Καππαδοκία

Η Καππαδοκία είναι μια από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Τουρκίας και φημίζεται για τις Νεραϊδόφουσκες της. Τα χωριά αυτής της περιοχής είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για το μέγεθος και τη μοναδική δομή τους. Σε χωριά όπως το Göreme, το Uçhisar και το Ürgüp, μπορείτε να βρείτε σπίτια λαξευμένα σε μαλακούς ηφαιστειακούς σχηματισμούς που ονομάζονται τοφ. Ο τρόπος ζωής σε αυτά τα χωριά προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία με τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές του.

Οινοχωριά της Bozcaada

Το Bozcaada είναι ένα μικρό νησί στο Αιγαίο και φημίζεται για την παραγωγή κρασιού του. Εκτός από τις ιστορικές και φυσικές του ομορφιές, το νησί ξεχωρίζει και με την τεχνογνωσία του στην παραγωγή κρασιού. Στα χωριά της Bozcaada διατηρείται βαθιά η παράδοση της αμπελουργίας και παράγονται κρασιά ανώτερης ποιότητας. Διάσημα για τις περιηγήσεις γευσιγνωσίας, αυτά τα χωριά απευθύνονται τόσο στους λάτρεις του κρασιού όσο και στους λάτρεις της φύσης.

Ιστορικά χωριά της Αμάσρας

Η Amasra είναι μια τουριστική πόλη που ονομάζεται το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας. Εκτός από την εντυπωσιακή φύση της Amasra, πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα ιστορικά χωριά της. Χωριά όπως το Güzelcehisar, το Çakraz και το Dereköy προσφέρουν στους επισκέπτες μια νοσταλγική ατμόσφαιρα με τα ιστορικά σπίτια και τους δρόμους τους που έχουν διατηρηθεί από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Αυτά τα χωριά προσφέρουν μια συναρπαστική περιήγηση με την ιστορική τους υφή.

Πέτρινα Χωριά του Μαρντίν

Το Mardin είναι μια πόλη γνωστή για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Τα χωριά αυτής της πόλης τραβούν την προσοχή με τις πέτρινες κατασκευές τους. Ειδικά τα χωριά Midyat και Hasankeyf παρουσιάζουν τα καλύτερα παραδείγματα λιθοδομής. Τα ιστορικά σπίτια σε αυτά τα χωριά είναι εκθαμβωτικά με τις σκαλιστές διακοσμήσεις και την πέτρινη κατασκευή τους. Αυτά τα χωριά κάνουν τους επισκέπτες τους να νιώθουν το παρελθόν.

Ονομασία χωριού Περιοχή Μοναδικά Χαρακτηριστικά Göreme Cappadocia Fairy Καμινάδες και σπίτια από τούφες Uçhisar Καππαδοκία Θέα στο κάστρο και σπίτια από τούφες Ürgüp Cappadocia Fairy Καμινάδες και κελάρια κρασιού Bozcaada Αιγαίο Πέλαγος Αμπελώνες και παραγωγή κρασιού Οδός Güzelcehisar Historik Amasrakeys Mardin History Stone δομές και ιστορικό συναίσθημα Midyat Mardin Σκαλιστά διακοσμητικά και πέτρινα σπίτια

 • Τα χωριά Fairy Chimneys αντανακλούν τις μοναδικές ομορφιές της Ανατολίας.
 • Τα κρασοχώρια προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά ανώτερης ποιότητας.
 • Τα ιστορικά χωριά προσφέρουν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα με σπίτια και δρόμους που διατηρούνται από το παρελθόν μέχρι σήμερα.
 • Τα πετρόχτιστα χωριά προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία με την λιθοδομή και τις σκαλιστές διακοσμήσεις τους.

Αυτά τα χωριά, που είναι οι κρυμμένοι θησαυροί της Ανατολίας, προσφέρουν στους επισκέπτες όχι μόνο φυσικές ομορφιές, αλλά φέρουν και τα ίχνη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολίας. Πανηγύρια, παραδοσιακές χειροτεχνίες και τοπικές λιχουδιές που γίνονται σε αυτά τα χωριά συμπληρώνουν αυτή την εμπειρία. Τα μοναδικά χωριά της Ανατολίας μεταφέρουν τα ίχνη του παρελθόντος στο σήμερα και προσφέρουν στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία περιπλάνησης.

Οι θάλασσες και τα βουνά είναι τα πιο συναρπαστικά και ισχυρά στοιχεία της φύσης. Ενώ οι θάλασσες καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μας σαν μια φαρδιά μπλε κουβέρτα, τα βουνά φτάνουν προς τον ουρανό με το ύψος τους και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ταπεινοί. Όταν εξετάζουμε την ενδιαφέρουσα δυναμική μεταξύ θάλασσας και βουνού, μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλές ομοιότητες και διαφορές που μας εκπλήσσουν με την ομορφιά της φύσης.

θάλασσες

Οι θάλασσες είναι υδάτινα σώματα που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της γης. Όταν συγκεντρωθούν όλες οι θάλασσες του κόσμου, απλώνεται σε μια περιοχή αρκετά μεγάλη ώστε να σχηματίσει έναν μεγάλο ωκεανό. Οι θάλασσες είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικές για τη ζωντανή ποικιλομορφία. Πολλά θαλάσσια είδη βρίσκονται στις θάλασσες εκτός των χερσαίων οικοτόπων τους και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού του οικοσυστήματος.

Οι θάλασσες περιέχουν επίσης πόρους για τους ανθρώπους. Το ψάρεμα είναι μια δραστηριότητα που συνεχίζεται στις θάλασσες εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Για πολλούς από εμάς η θάλασσα είναι τόπος διακοπών και χαλάρωσης. Το κολύμπι στη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ ή η απόλαυση του ήλιου στην παραλία είναι μεγάλη απόλαυση για τους περισσότερους από εμάς.

Βουνά

Τα βουνά είναι κομμάτια γης που τραβούν την προσοχή με τα ανώτερα ύψη τους. Πολλά βουνά στη γη σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Τα βουνά μπορούν να οριστούν ως τεράστιες κατασκευές που αντανακλούν το μεγαλείο της φύσης. Η ορειβασία είναι το πάθος να φτάσεις στην κορυφή των βουνών και να αντιμετωπίσεις τη δύναμη της φύσης. Αυτή η δραστηριότητα απαιτεί θάρρος, αντοχή και ταλέντο.

Τα βουνά είναι επίσης γνωστά για τη φυσική τους ομορφιά. Καταπράσινα δάση, ποτάμια με δροσερά νερά και σπάνια είδη φυτών συναντώνται σε ορεινές περιοχές. Τα βουνά είναι επίσης μέρη όπου ενώνονται οι υδάτινοι πόροι. Πολλά ρυάκια, ποτάμια και λίμνες γεννιούνται από τους παγετώνες των βουνών και το νερό της βροχής και του χιονιού. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για το περιβάλλον και αποτελεί επίσης τη βάση των υδροηλεκτρικών σταθμών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας.

Από θάλασσα σε βουνό

Η μετάβαση από τη θάλασσα στο βουνό είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο της φύσης. Αυτή η μετάβαση φαίνεται ξεκάθαρα στις παράκτιες περιοχές, ξεκινώντας από το επίπεδο της θάλασσας και ανεβαίνοντας προς τα βουνά. Αυτές οι περιοχές προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά τόσο της θάλασσας όσο και του βουνού ταυτόχρονα.

Αυτή η μετάβαση οδηγεί επίσης σε σημαντικές αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες. Καθώς ανεβαίνετε πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η θερμοκρασία μειώνεται και η ποσότητα της υγρασίας μειώνεται. Ο σχηματισμός χιονιού και παγετώνων είναι συνηθισμένος, ειδικά στα ψηλά βουνά. Αυτό κάνει το κλίμα των ορεινών περιοχών πολύ διαφορετικό από το θαλάσσιο.

Κλιματικά χαρακτηριστικά από θάλασσα σε βουνό Υψόμετρο Θερμοκρασία Υγρασία Ποσότητα βροχόπτωσης Επίπεδο της θάλασσας Μέση 25 °C Υψηλή Υγρασία Ετήσια 1000mm Μέση Κορυφή Βουνού Μέση 0 °C Χαμηλή Υγρασία 500mm Ετήσιο

 • Οι θερμοκρασίες στο επίπεδο της θάλασσας είναι ήπιες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και υπάρχει γενικά υψηλή υγρασία.
 • Στις βουνοκορφές η θερμοκρασία πέφτει αρκετά και σημειώνεται μεγάλη χιονόπτωση.
 • Η χαμηλή υγρασία στις ορεινές περιοχές μπορεί να έχει αντίκτυπο στη βλάστηση και στα ζωντανά είδη.
 • Τα φυτικά και ζωικά είδη που ζουν στο επίπεδο της θάλασσας δεν μπορούν να ζήσουν στα βουνά και το αντίστροφο.

Αυτή η μετάβαση από τη θάλασσα στο βουνό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ομορφιάς και της ποικιλομορφίας της φύσης. Η θάλασσα και το βουνό είναι γεμάτα διαφορετικά στοιχεία και όταν ενώνονται δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Η σημασία αυτής της τέλειας ισορροπίας δείχνει τι ένα υπέροχο δώρο μας προσφέρει η φύση. Η απεραντοσύνη των θαλασσών και τα ύψη των βουνών μας θυμίζουν την ατελείωτη δύναμη της φύσης. Ως άνθρωποι, θα πρέπει να εκτιμούμε αυτά τα δύο και να μην ξεχνάμε την ευθύνη μας να προστατεύουμε αυτές τις ομορφιές.

Τα χωριά ξεχωρίζουν ως συναρπαστικά μέρη με τη φυσική ομορφιά και την ιστορική υφή τους. Η Τουρκία έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με τα χωριά της που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτά τα χωριά έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, διατηρώντας την ιστορική υφή και τον τρόπο ζωής τους. Εδώ είναι τα συναρπαστικά χωριά της Τουρκίας με τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας τους:

1. Χωριό Şirince

Το χωριό Şirince, που βρίσκεται στην περιοχή Selçuk της Σμύρνης, είναι διάσημο για τα ιστορικά σπίτια και τις εκκλησίες του από την οθωμανική περίοδο. Το χωριό, εκθαμβωτικό με τα πέτρινα δρομάκια και τα πολύχρωμα λουλούδια του, βγάζει τα προς το ζην μέσω της παραδοσιακής γεωργίας. Το χωριό Şirince, το οποίο φημίζεται και για την οινοπαραγωγή του, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με τα νόστιμα φρουτώματά του.

2. Χωριό Cumalıkızık

Το χωριό Cumalıkızık, που βρίσκεται στην περιοχή Mustafakemalpaşa της Προύσας, είναι διάσημο για τα πέτρινα σπίτια του από την οθωμανική περίοδο. Τα σπίτια, τα τζαμιά και οι δρόμοι του χωριού προσφέρουν μοναδικά δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Το χωριό Cumalıkızık, που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν διατηρώντας την ιστορική του υφή.

3. Νησί Cunda

Το νησί Cunda, που βρίσκεται στην περιοχή Αϊβαλί του Αϊδινίου, συναρπάζει με τα ιστορικά πέτρινα σπίτια και τα στενά δρομάκια του. Σπίτια που φέρουν ίχνη ελληνικής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής προσθέτουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα στο νησί. Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια του τονίζουν τη θρησκευτική και ιστορική σημασία του νησιού. Το νησί Cunda προσφέρει στους επισκέπτες του μια ευχάριστη ευκαιρία διακοπών με τις μοναδικές ομορφιές του.

4. Safranbolu

Η συνοικία Safranbolu του Karabük είναι μια από τις παλαιότερες κατοικημένες περιοχές στην Τουρκία. Το Safranbolu, διάσημο για τα ξύλινα σπίτια και τα ιστορικά κτίρια από την οθωμανική περίοδο, βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ιστορικά σπίτια, δρόμοι και παζάρια με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους προσφέρουν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες τους. Επιπλέον, εδώ παράγεται και το περίφημο σαφράν του Safranbolu.

5. Hasankeyf

Το Hasankeyf, το οποίο συνδέεται με το Batman, είναι ένα χωριό που βρίσκεται στον ιστορικό δρόμο του μεταξιού. Το Χασάνκεϊφ, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Μεσοποταμίας, φημίζεται για τον τάφο του Ζεϊνέλ Μπέη που χτίστηκε τον 12ο αιώνα και τα ιστορικά κτίρια γύρω του. Το Χασάνκεϊφ, εκθαμβωτικό με τις σπηλιές, τα κάστρα και τις γέφυρες του, μεταφέρει τα ίχνη του παρελθόντος στο σήμερα.

6. Amasra

Η Amasra, που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, συναρπάζει με τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές. Το Κάστρο Amasra, τα βυζαντινά τείχη, τα ιστορικά κτίρια και τα στενά δρομάκια αντικατοπτρίζουν την γεμάτη ιστορία ατμόσφαιρα της Amasra. Επιπλέον, οι παραλίες και οι φυσικές ομορφιές του νησιού διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες περνούν ευχάριστα.

7. Uzungöl

Το Uzungöl, που βρίσκεται στην περιοχή Çaykara της Τραπεζούντας, φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά. Περιτριγυρισμένη από καταπράσινα δάση, η λίμνη γοητεύει όσους τη βλέπουν με την εντυπωσιακή της θέα. Τα πέτρινα σπίτια γύρω από τη λίμνη συμπληρώνουν τη μοναδική ομορφιά του χωριού. Το Uzungöl προσφέρει μια ήρεμη ευκαιρία διακοπών για τους λάτρεις της φύσης.

Ονομασία χωριού Ιστορία Επαρχία Şirince Χωριό Σμύρνη 6000 π.Χ. Cumalıkızık χωριό Προύσα 13ος αιώνας Νησί Cunda Aydın Αρχαίες εποχές Safranbolu Karabük Βυζαντινή περίοδος Χασάνκεϊφ Μπάτμαν Χιλιάδες χρόνια Amasra Bartın 3000 π.Χ.

 • Το χωριό Şirince είναι διάσημο για τα σπίτια του από την Οθωμανική περίοδο.
 • Το χωριό Cumalıkızık προσφέρει όμορφα δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής.
 • Το νησί Cunda συνδυάζει την ελληνική και την οθωμανική αρχιτεκτονική.
 • Το Safranbolu προσφέρει μια νοσταλγική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες του με τα ιστορικά σπίτια και τα παζάρια του.
 • Το Hasankeyf είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Μεσοποταμίας.
 • Η Amasra τραβάει την προσοχή με τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές.
 • Το Uzungöl συναρπάζει με τα καταπράσινα δάση και την εντυπωσιακή θέα στη λίμνη.

Αυτά τα χωριά προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια αξέχαστη εμπειρία με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν και τη φυσική ομορφιά τους. Αυτά τα χωριά, που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας, λαμβάνονται υπό προστασία και μεταβιβάζονται στις επόμενες γενιές. Τα χωριά, που γοητεύουν με την χιλιετή ιστορία τους, αποτελούν επίσης πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία επηρέασε πολλά χωριά και πόλεις κατά τα περίπου 600 χρόνια κυριαρχίας της. Αυτά τα χωριά περιέχουν δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής και επίσης τραβούν την προσοχή με την ιστορική υφή και τον πολιτιστικό τους πλούτο. Εδώ είναι μερικά χωριά που μαρτυρούν την Οθωμανική περίοδο και θαμπώνουν με τους δρόμους τους με άρωμα ιστορίας:

1. Safranbolu

Το Safranbolu είναι ένα χωριό στην επαρχία Karabük και φημίζεται για τα σπίτια του από την Οθωμανική περίοδο. Ξύλινα και πέτρινα σπίτια πλαισιώνουν τους ιστορικούς δρόμους, καθένας από τους οποίους έχει διατηρηθεί προσεκτικά. Αυτό το χωριό, όπου καλλιεργείται το φυτό σαφράν που έδωσε το όνομά του στο Safranbolu, βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Safranbolu, το οποίο προσελκύει επίσης την προσοχή με το παζάρι, τα τζαμιά και τις ιστορικές γέφυρες, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ιστορίας.

2. Νησί Cunda

Το νησί Cunda βρίσκεται στην περιοχή Αϊβαλί του Μπαλικεσίρ. Αυτό το νησί, με πολλά σπίτια από την οθωμανική περίοδο, είναι ένα μεγάλο πόλο έλξης για τους λάτρεις της ιστορίας. Μπορείτε να νιώσετε σαν πραγματικός μάρτυρας του χρόνου περπατώντας ανάμεσα στα στενά δρομάκια του νησιού Cunda, που φέρει ίχνη της αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου. Επιπλέον, ιστορικές εκκλησίες και μουσεία που χτίστηκαν από τους Έλληνες είναι από τα έργα που αξίζει να δείτε στο νησί.

3. Mudurnu

Η πόλη Mudurnu, στην επαρχία Bolu, είναι διάσημη για τα ιστορικά σπίτια και τα πέτρινα δρομάκια από την Οθωμανική περίοδο. Ενώ τα στενά πέτρινα δρομάκια είναι χρωματισμένα με λουλούδια που κρέμονται από τα παράθυρα, η ξύλινη κατασκευή πάνω τους τραβάει την προσοχή. Επιπλέον, τα τζαμιά και τα λουτρά του Mudurnu από την οθωμανική περίοδο είναι από τα κτίσματα που αξίζει να δείτε. Χάρη στις ρυθμίσεις που έγιναν στο Mudurnu, η ιστορική υφή έχει διατηρηθεί και το χωριό έχει γίνει ένα υπαίθριο μουσείο.

4. Μπεϋπαζάρι

Το Beypazarı, που βρίσκεται στην επαρχία της Άγκυρας, φημίζεται για τα ιστορικά σπίτια, τα τζαμιά και τα αρχοντικά του από την Οθωμανική περίοδο. Τα σκαλίσματα και τα παράθυρα σε προεξοχή στις πόρτες των σπιτιών που κοσμούν τα πέτρινα δρομάκια είναι όμορφα δείγματα αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου. Στο Beypazarı υπάρχουν επίσης πανδοχεία, λουτρά και ιστορικοί πύργοι ρολογιών από την οθωμανική περίοδο. Για το λόγο αυτό, το Beypazarı είναι ένα χωριό που τραβάει την προσοχή με τον ιστορικό και πολιτιστικό του πλούτο.

5. Sirince

Το χωριό Şirince, στην επαρχία της Σμύρνης, φημίζεται για τα πέτρινα σπίτια του από την Οθωμανική περίοδο. Καθώς περπατάτε στα στενά δρομάκια του χωριού, μπορεί να νιώσετε σαν να έχετε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Τα ιστορικά σπίτια του Şirince είναι συναρπαστικά με τις ξύλινες λεπτομέρειες και τις αυλές τους διακοσμημένες με λουλούδια. Επιπλέον, οι ιστορικές εκκλησίες, το μεγάλο παζάρι και η πλατεία στο Şirince είναι από τις ιστορικές ομορφιές του χωριού.

Χωριό Τόπος Ιστορικά κτίρια Safranbolu Karabük Παλιά σπίτια, παζάρια, τζαμιά Cunda Island Balıkesir Ιστορικά σπίτια, εκκλησίες, μουσεία Mudurnu Bolu Ιστορικά σπίτια, τζαμιά και λουτρά Beypazarı Άγκυρα Ιστορικά σπίτια, τζαμιά, αρχοντικά Şirince İzmir Πέτρινα σπίτια, παζάρια

 • Τα χωριά που έχουν βιώσει την οθωμανική περίοδο προσφέρουν μια συναρπαστική ατμόσφαιρα με τους δρόμους τους βουτηγμένους στην ιστορία.
 • Το Safranbolu, το νησί Cunda, το Mudurnu, το Beypazarı και το Şirince είναι από τα χωριά που φημίζονται για τα ιστορικά τους κτίρια από την Οθωμανική περίοδο.
 • Σε αυτά τα χωριά, υπάρχουν αρχιτεκτονικά παραδείγματα, στενά δρομάκια και ιστορικά τζαμιά από την οθωμανική περίοδο.
 • Αυτά τα χωριά τραβούν την προσοχή των τουριστών με τα ιστορικά σπίτια, τα πέτρινα δρομάκια και τον πολιτιστικό τους πλούτο.
 • Κατά την επίσκεψή σας σε ιστορικά χωριά, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν και να παρακολουθήσετε την οθωμανική περίοδο.

Χωριά Ιστορικής και Πολιτιστικής Σημασίας στο Ορντού, Κρυμμένος Θησαυρός της Ανατολίας: Χωριά που ξεχωρίζουν με την πολιτιστική τους κληρονομιά, «Από θάλασσα σε βουνό,…, Χωριά που συναρπάζουν με τη χιλιετία ιστορία τους, χωριά που μαρτυρούν την οθωμανική εποχή: Εκθαμβωτικοί οικισμοί με δρόμους που μυρίζουν ιστορία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *