Ζωολογικός κήπος Nandankanan: Γνωρίστε την άγρια ​​ζωή στο Bhubaneswar

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Ζωολογικός κήπος Nandankanan: Γνωρίστε την άγρια ​​ζωή στο Bhubaneswar

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan βρίσκεται στο Bhubaneswar της Ινδίας και είναι ένα τέλειο μέρος για να παρατηρήσετε άγρια ​​ζώα που αποτελούν μέρος της φυσικής ζωής. Προτιμάται από πολλούς επισκέπτες από την Ινδία και όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια να δουν αυτή την υπέροχη άγρια ​​ζωή.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan ιδρύθηκε το 1960 και εκτείνεται σε μια έκταση 4,37 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτός ο ζωολογικός κήπος είναι επίσης ένα φυσικό καταφύγιο και παρέχει έναν τέλειο βιότοπο για διαφορετικούς τύπους βιομηχανικών και σαρκοφάγων ζώων.

Οι βιότοποι των ζωολογικών κήπων έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται το φυσικό περιβάλλον των ζώων. Έτσι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ζώα σε ένα πιο φυσικό και άνετο περιβάλλον. Τα ζώα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν τη φυσική τους ζωή στο Nandankanan.

Αγρια ζώα

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται πολλά είδη άγριων ζώων από όλο τον κόσμο. Σε αυτό το μέρος, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν διαφορετικούς τύπους ζώων όπως τίγρεις, λιοντάρια, πάνθηρες, ελέφαντες, dirigible, ελάφια, πίθηκος, φίδι, λύκος και πολλά άλλα.

Ο Ζωολογικός Κήπος δίνει επίσης προτεραιότητα στη διατήρηση ορισμένων σπάνιων και απειλούμενων ειδών. Αυτά τα είδη περιλαμβάνουν ενδημικά είδη όπως ο ινδικός γύπας με λευκή πλάτη, ο ερωδιετός, ο ινδικός ρινόκερος και ο ασιατικός ελέφαντας. Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε αυτά τα είδη κατά την επίσκεψή σας.

Εκπαίδευση και Έρευνα

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan στοχεύει επίσης να συμβάλει στην έρευνα και την εκπαίδευση των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου. Στο ζωολογικό κήπο πραγματοποιούνται πολλά διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την άγρια ​​ζωή και να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Επιπλέον, ο ζωολογικός κήπος Nandankanan φιλοξενεί επίσης έρευνα σε τομείς όπως η βιολογία, η ζωολογία και οι περιβαλλοντικές επιστήμες. Με αυτόν τον τρόπο, έχει καταστεί σημαντικός πόρος για την προστασία της άγριας ζωής και την πρόοδο των φυσικών επιστημών.

Τουριστικά ταξίδια

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Ινδίας. Αυτός ο ζωολογικός κήπος δεν φημίζεται μόνο για την παρατήρηση άγριων ζώων αλλά και για τα όμορφα φυσικά τοπία και τις ευχάριστες περιοχές για πικνίκ. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους, να κάνουν πικνίκ και να απολαύσουν τη φύση εδώ.

Επιπλέον, τα μονοπάτια πεζοπορίας και ο βοτανικός κήπος εντός του ζωολογικού κήπου προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία για έναν ευχάριστο περίπατο στη φύση. Αυτά τα μονοπάτια επιτρέπουν στους επισκέπτες να έρθουν σε στενότερη επαφή με την άγρια ​​φύση και επίσης σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε τις ομορφιές του φυτικού κόσμου.

Επισκεφθείτε τις Πληροφορίες

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο Nandankanan καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ζωολογικού κήπου για πληροφορίες σχετικά με τα τέλη εισόδου και τις ημερομηνίες περιοδείας. Επιπλέον, υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και τρένων για ευκολότερη μεταφορά στο ζωολογικό κήπο.

Είσοδοι Ενήλικες Παιδιά Όριο ηλικίας για παιδιά 5 ετών και άνω 0-5 ετών Τιμή 50 INR 30 INR

Συνολικά, ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρατηρήσετε και να διατηρήσετε την άγρια ​​ζωή. Με τα χρόνια κατάφερε να προσελκύσει επισκέπτες και να γίνει δημοφιλής τουριστικός πόλος έλξης για τους λάτρεις της φύσης. Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι σε αυτόν τον υπέροχο ζωολογικό κήπο, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε από κοντά τη φυσική ζωή των άγριων ζώων.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένας ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Odisha. Αυτό το μοναδικό και συναρπαστικό μέρος είναι παγκοσμίως γνωστό για τη φυσική ομορφιά και την ποικιλομορφία του. Ιδρύθηκε το 1960, το Nandankanan προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία γεμάτη με ποικιλία ειδών.

Μοναδική ποικιλότητα ειδών

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση σπάνιων και απειλούμενων ειδών παγκοσμίως. Ο κήπος παρουσιάζει μια ποικιλία από αυτόχθονα και εξωτικά ζώα, πουλιά, ερπετά και ψάρια. Ενώ περιπλανηθείτε στο μονοπάτι πεζοπορίας, μπορεί να συναντήσετε σπάνια είδη όπως Τίγρεις της Βεγγάλης, Ασιατικούς ελέφαντες, Λευκές Τίγρεις, Μαύρες Τίγρεις και Ινδικούς Πύθωνες.

 • Ρινόκεροι: Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση των ινδικών ρινόκερων. Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε Ινδικούς Ρινόκερους στο φυσικό τους περιβάλλον και να υποστηρίξετε τις προσπάθειες διατήρησης.
 • Πουλιά: Μεγάλες περιοχές προορίζονται για πουλιά στο ζωολογικό κήπο. Μπορείτε να δείτε πολλά πολύχρωμα και φτερωτά είδη πουλιών και να εξερευνήσετε τα φυσικά τους ενδιαιτήματα.
 • Ερπετά: Το σπίτι των ερπετών του Nandankanan φιλοξενεί τα πιο διαφορετικά είδη ερπετών στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορεί να έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά ενδιαφέροντα είδη όπως πύθωνες, κροκόδειλοι και ιγκουάνα.
 • Ενυδρείο: Ένα μεγάλο ενυδρείο στο ζωολογικό κήπο παρουσιάζει μια ποικιλία από πολύχρωμα ψάρια και άλλη υποβρύχια ζωή. Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά θαλάσσια πλάσματα, από κοραλλιογενείς υφάλους μέχρι τροπικά ψάρια.

Δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σαφάρι: Μια περιήγηση σαφάρι ανάμεσα σε ζώα είναι μέρος της εμπειρίας Nandankanan. Σε αυτές τις περιηγήσεις, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε ζώα όπως τίγρεις, λιοντάρια και άλλα μεγάλα αρπακτικά στο φυσικό τους περιβάλλον.
 • Ταξίδι με τρένο: Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση με τρένο για να εξερευνήσετε τον ζωολογικό κήπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης, μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορα μέρη του πάρκου και να παρατηρήσετε τα ζώα πιο προσεκτικά.
 • Trekking Trail: Το Nandankanan περιβάλλεται από μονοπάτια πεζοπορίας. Καθώς περνάτε χρόνο στη φύση κατά μήκος αυτών των μονοπατιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε πολλά είδη ζώων.

Συμβουλές για επισκέπτες

Εάν αποφασίσατε να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο, θα είναι χρήσιμο να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες συμβουλές:

 • Άνετα ρούχα: Συνιστάται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια όταν επισκέπτεστε τον ζωολογικό κήπο. Δεδομένου ότι είναι πιθανό να κάνετε μεγάλες βόλτες, είναι χρήσιμο να επιλέξετε ρούχα που μπορείτε να περπατήσετε άνετα.
 • Κάμερα: Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει μαγευτική θέα σε φεστιβάλ αξέχαστων αναμνήσεων. Έχοντας μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή ή μια βιντεοκάμερα θα σας βοηθήσει να απαθανατίσετε αυτές τις στιγμές.
 • Καθοδήγηση: Προσφέρεται υπηρεσία προσανατολισμού για τους επισκέπτες. Εκμεταλλευόμενοι αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα ζώα και να κάνετε το ταξίδι σας πιο ουσιαστικό.

συμπέρασμα

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα συναρπαστικό μέρος που προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ποικιλία ειδών. Αυτή η μοναδική εμπειρία συνδυάζεται με την αγάπη για τη φύση και τις προσπάθειες διατήρησης των ζώων. Επισκεπτόμενοι το Nandankanan, μπορείτε να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά και να υποστηρίξετε τις προσπάθειες για τη διατήρηση σπάνιων ειδών.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα που βρίσκεται στην Orissa της Ινδίας. Αυτός ο συναρπαστικός ζωολογικός κήπος προσφέρει στους επισκέπτες μια οικογενειακή εμπειρία εκδρομής που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και εκπαιδευτική. Με την πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και τη φυσική ομορφιά, ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει πολλές δραστηριότητες που θα προσελκύσουν την προσοχή ανθρώπων όλων των ηλικιακών ομάδων.

Στενή επαφή με ζώα

 • Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι γεμάτος από όλα τα είδη ζώων. Εδώ, υπάρχει η ευκαιρία να παρατηρήσετε από κοντά πολλά διαφορετικά είδη ζώων όπως κροκόδειλους, λιοντάρια, τίγρεις, ελέφαντες, γορίλες και πιγκουίνους.
 • Οι επισκέπτες μπορούν να πλησιάσουν και να έρθουν σε επαφή με τα ζώα χάρη σε ασφαλή σχεδιασμένα κλουβιά.
 • Μπορείτε να περάσετε μια μέρα γεμάτη ζώα με τα παιδιά σας, να τους δώσετε πληροφορίες και να τα βοηθήσετε να μάθουν περισσότερα για τη φυσική ζωή.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan δεν προσφέρει μόνο θέαση ζώων αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σαφάρι με ελέφαντα, βόλτα με γόνδολα, ποδηλασία με tvbis, μονοπάτια πεζοπορίας και γραμμή τελεφερίκ.

Το σαφάρι με ελέφαντα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να έχουν ένα ευχάριστο ταξίδι βαθιά μέσα στο δάσος. Η οδήγηση στην πλάτη ενός ελέφαντα και η απόλαυση της φύσης επιτρέπει στα παιδιά σας να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα με γόνδολα σε μια λίμνη που παρακολουθεί κροκόδειλους ή να κάνετε ποδήλατο tvbis γύρω από τον ζωολογικό κήπο.

Τα υπαίθρια μονοπάτια πεζοπορίας που περνούν από τον ζωολογικό κήπο είναι ιδανικά για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές της φύσης και να ασκηθούν. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη θέα πηγαίνοντας στην κορυφή του κήπου με τη γραμμή του τελεφερίκ.

Εκπαιδευτικές Εμπειρίες

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει εμπειρίες που δεν είναι μόνο διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές. Υπάρχουν πολλές ενημερωτικές πινακίδες και πάνελ που θα σας βοηθήσουν να μάθετε για τους βιότοπους των ζώων. Υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις στον κήπο με επαγγελματίες ξεναγούς.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε τα παιδιά σας σχετικά με τη φυσική ζωή και τα ζώα. Τα παιδιά σας θα αρχίσουν να κατανοούν καλύτερα τη φύση μαθαίνοντας πώς τρέφονται τα ζώα, το περιβάλλον στο οποίο ζουν και τις συμπεριφορές τους.

Πρακτικές πληροφορίες

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι μια μεγάλη και καλά διατηρημένη εγκατάσταση. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια και καφετέριες. Μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε φαγητό και ποτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να ανακουφίσετε το άγχος στους χώρους ανάπαυσης.

Εάν έχετε προγραμματίσει μια ημερήσια εκδρομή για οικογένειες, καλύτερα να την επισκεφτείτε νωρίς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τα ζώα όταν είναι πιο δραστήρια.

Διεύθυνση Ώρες λειτουργίας Τέλη εισόδου Nandankanan Zoo, Orissa, Ινδία 09:00 – 17:00 (Κλειστά τη Δευτέρα) Ενήλικες: 60 INR Παιδιά
: 25 INR

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. Αυτό το ταξίδι, που συνδυάζει διασκέδαση και εκπαίδευση, θα είναι μια αξέχαστη ανάμνηση για οικογένειες και παιδιά. Η επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο Nandankanan είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενσταλάξετε στα παιδιά σας σεβασμό, αγάπη και ευαισθησία για τη φύση ενώ εξερευνάτε τον φυσικό κόσμο.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan, που βρίσκεται στην πολιτεία Odisha της Ινδίας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διατήρησης και αποκατάστασης της άγριας ζωής. Ιδρύθηκε με στόχο να δείξει στους επισκέπτες σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων από όλο τον κόσμο.

Ημερομηνία

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan ιδρύθηκε το 1960. Αρχικά άρχισε να λειτουργεί ως καταφύγιο ελαφιών και αργότερα έγινε κέντρο αποκατάστασης για τις τίγρεις της Βεγγάλης. Με τον καιρό, ο ζωολογικός κήπος επέκτεινε την έκτασή του και άρχισε να φιλοξενεί πολλά διαφορετικά είδη ζώων.

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan έχει μια εκτεταμένη περιοχή όπου ζουν πολλά διαφορετικά είδη ζώων. Αυτά τα ζώα περιλαμβάνουν δημοφιλή μεγάλα θηλαστικά όπως τίγρεις, λιοντάρια, λύκους, τζάγκουαρ, ρινόκερους, ελέφαντες και μαϊμούδες. Υπάρχουν επίσης διάφορα είδη πτηνών, ερπετών και αμφιβίων.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι η καθημερινή ζωή στο ζωολογικό κήπο μιμείται το φυσικό περιβάλλον των άγριων ειδών. Έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι και φυσικοί βιότοποι για τα ζώα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρατηρούν τα ζώα να επιδεικνύουν τη φυσική τους συμπεριφορά.

Προστασία και Αποκατάσταση

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan όχι μόνο εκθέτει ζώα αλλά λειτουργεί και με σκοπό την προστασία και την αποκατάστασή τους. Πραγματοποιούνται διάφορα προγράμματα για την προστασία και τη διατήρηση των απειλούμενων ειδών.

Κτηνίατροι και ειδικοί στο ζωολογικό κήπο περιθάλπουν και φροντίζουν τραυματισμένα ή ορφανά ζώα. Ενώ ορισμένες περιπτώσεις καταλήγουν σε αποκατάσταση, άλλες συνεχίζουν να ζουν μόνιμα στο ζωολογικό κήπο πριν απελευθερωθούν ξανά στη φύση.

Εμπειρίες για Επισκέπτες

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την άγρια ​​ζωή από κοντά. Γνωστό και ως Ζωολογικό Πάρκο Bibi Bharati Suvikrama, η περιοχή είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο.

Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε πολλά σημεία και δραστηριότητες όπου μπορούν να παρατηρήσουν ζώα από κοντά. Δραστηριότητες όπως περιηγήσεις σαφάρι, περίπατοι στη φύση και παρατήρηση πουλιών παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για καλύτερη κατανόηση και μάθηση περισσότερων για τα ζώα.

συμπέρασμα

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και αποκατάσταση της άγριας ζωής. Εκθέτοντας και προστατεύοντας ζώα, συμβάλλει στην εκπαίδευση των επισκεπτών αλλά και συμμετέχει στην προσπάθεια συνέχισης της εξαφάνισης απειλούμενων ειδών. Αυτός ο ζωολογικός κήπος στην πολιτεία Odisha είναι απαραίτητος για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις των ζώων.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα φυσικό πάρκο και ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στο δάσος Chandaka κοντά στην πρωτεύουσα Bhubaneswar, στην ινδική πολιτεία Orissa. Αυτός ο υπέροχος ζωολογικός κήπος άνοιξε το 1960 και φημίζεται για την πλούσια ποικιλία ειδών και τη φυσική ομορφιά του.

Γενικές Πληροφορίες για τον Ζωολογικό Κήπο

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan καλύπτει μια έκταση 437 εκταρίων και διαθέτει εκτεταμένες σύγχρονες εγκαταστάσεις που μιμούνται τα φυσικά ενδιαιτήματα πολλών ζωικών ειδών. Το πάρκο περιβάλλεται επίσης από φυσικά χαρακτηριστικά, όπως το φράγμα και το κανάλι Nandankanan, το οποίο προσφέρει μια οπτική απόλαυση στους επισκέπτες.

Ο ζωολογικός κήπος εργάζεται επιμελώς για την προστασία σπάνιων και απειλούμενων ειδών. Το πάρκο φιλοξενεί πολλά ενδημικά πλάσματα όπως ο ασιατικός ελέφαντας, η λευκή τίγρη της Βεγγάλης, ο ινδικός ρινόκερος, ο μαύρος πάνθηρας και η τίγρη της Βεγγάλης. Επιπλέον, πολλά διαφορετικά είδη όπως εξωτικά πουλιά, φίδια και χελώνες βρίσκονται επίσης εδώ.

Αναλυτική Ανασκόπηση

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων για να προσφέρει στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία. Οι περιηγήσεις και οι εκδρομές για να δείτε τα ζώα από κοντά και να μάθετε περισσότερα για αυτά είναι πολύ δημοφιλείς.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφέ και χώροι για πικνίκ στον ζωολογικό κήπο. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους σε αυτές τις περιοχές για μια ευχάριστη μέρα. Επιπλέον, οργανώνονται ειδικές δραστηριότητες όπως παιδικές χαρές, εκδηλώσεις ιππασίας και εκδρομές με σκάφος για τα παιδιά στο πάρκο.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan διαθέτει επίσης ένα προηγμένο ερευνητικό κέντρο. Αυτό το κέντρο φιλοξενεί επιστήμονες που εργάζονται σε έργα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των ζώων, τις μελέτες διατήρησης και την άγρια ​​ζωή. Με αυτόν τον τρόπο παράγονται συνεχώς νέες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων και αυτές οι πληροφορίες μοιράζονται με άλλους ζωολογικούς κήπους και περιοχές διατήρησης.

Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan διοργανώνει διάφορα προγράμματα για την προώθηση της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης. Εκδρομές που οργανώνονται ειδικά για σχολικές ομάδες βοηθούν τους μαθητές να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη φυσική ζωή και την προστασία των ζώων. Οργανώνονται επίσης σεμινάρια και εργαστήρια για την προστασία των ζώων και τη σημασία της φυσικής ζωής.

Για να αυξηθεί η αγάπη για τα ζώα και τη φύση, ο ζωολογικός κήπος Nandankanan προσφέρει επίσης στους επισκέπτες πληροφορίες για τον οικολογικό τουρισμό και την αειφορία. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να συμβάλουν περισσότερο στην προστασία της φυσικής ζωής.

Επισκεφθείτε τις Πληροφορίες

Ώρες λειτουργίας Είσοδος Μεταφορά 09:00 – 17:00 Ενήλικες: 100 INR
Παιδιά: 50 INR Τα δημόσια λεωφορεία και τα ταξί είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μέσα μεταφοράς για να φτάσετε στο πάρκο.

 • Οι επισκέπτες επιτρέπεται να φέρουν φαγητό και ποτά, αλλά υπάρχουν επίσης ορισμένα εστιατόρια και καφέ μέσα στο πάρκο.
 • Η λήψη φωτογραφιών και βίντεο επιτρέπεται στο πάρκο, αλλά απαιτείται ειδική άδεια για εμπορική χρήση.
 • Όταν πλησιάζετε ζώα, θα πρέπει να δίνεται προσοχή και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα απαραίτητο μέρος για τους φυσιολάτρες και τους φιλόζωους και ξεχωρίζει με την πλούσια ποικιλία ειδών και τις εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας. Επισκεπτόμενοι αυτόν τον υπέροχο ζωολογικό κήπο, μπορείτε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της φύσης και να γνωρίσετε από κοντά τα ζώα.

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα φυσικό πάρκο και ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Odisha. Ιδρύθηκε το 1960, αυτό το υπέροχο μέρος προσφέρει στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη με την ομορφιά της φύσης. Με τα ζώα, τη χλωρίδα και τα μοναδικά τοπία του, ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένας παράδεισος για ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων.

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς τύπους ζώων από διάφορα μέρη του κόσμου. Η πλειοψηφία των ζώων που βρίσκονται εδώ είναι είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Αυτός ο κήπος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση, την έρευνα και την εκτροφή αυτών των σπάνιων ζώων.

 • Λιοντάρια
 • τίγρεις
 • λεοπαρδάλεις
 • Ελέφαντες
 • ρινόκεροι
 • μαϊμούδες

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα! Το Nandankanan είναι επίσης το σπίτι της σπάνιας λευκής βεγγαλικής τίγρης. Αυτό το είδος βρίσκεται μόνο σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο και σπάνια παρατηρείται λόγω εξαφάνισης στο φυσικό του περιβάλλον.

Χλωρίδα

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι διάσημος όχι μόνο για τα ζώα του αλλά και για την υπέροχη χλωρίδα του. Αυτό το φυσικό πάρκο είναι διάσπαρτο με μεγάλα δέντρα, πουπουλένια χόρτα και τροπικά φυτά. Οι επισκέπτες που επισκέπτονται εδώ θα παρακολουθήσουν την ομορφιά της φύσης και θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν ανάμεσα σε πυκνά δάση.

Το Nandankanan, που πήρε το όνομά του από τα πυκνά δάση μπαμπού γύρω του, φιλοξενεί επίσης πολλά πουλιά του δάσους. Αυτά περιλαμβάνουν υπέροχα χρωματισμένους παπαγάλους, περιστέρια και κουκουβάγιες. Αυτά τα πουλιά κάνουν τους επισκέπτες να βιώσουν τους ήχους και τον φυσικό ρυθμό της φύσης.

Μοναδικά Τοπία

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan έχει υπέροχη θέα καθώς βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας. Όταν κοιτάζετε από έναν λόφο εδώ, οι επισκέπτες παρουσιάζονται με μια εκπληκτική θέα. Πολλές αποχρώσεις του πράσινου συνδυάζονται με εκθαμβωτικά όμορφες λίμνες και πηγές και δημιουργούν μια φυσική εικόνα.

Επίσης, το Chandaka Elefant Reserve, που βρίσκεται δίπλα στο Nandankanan, είναι ένα άλλο μέρος που προσφέρει υπέροχη θέα. Αυτό το καταφύγιο έχει όμορφες λίμνες και ποτάμια που ρέουν μέσα από τα δάση. Η βόλτα εδώ σας επιτρέπει να απολαύσετε τη θέα και να παρατηρήσετε μοναδικά είδη ζώων.

συμπέρασμα

Ο ζωολογικός κήπος Nandankanan είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Ινδία. Προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία τόσο με τα ζώα όσο και με τις φυσικές ομορφιές του. Εάν επισκέπτεστε την Ινδία, σας συνιστώ να περάσετε χρόνο σε αυτό το υπέροχο μέρος.

Ζωολογικός κήπος Nandankanan: Γνωρίστε την άγρια ​​ζωή στο Bhubaneswar, Nandankanan Zoo: Μια μοναδική εμπειρία με το μοναδικό είδος Vielfalt, Ζωολογικός κήπος Nandankanan: Μια εκπαιδευτική και διασκεδαστική εμπειρία οικογενειακού ταξιδιού, Home of Wildlife στην Οντίσα: Ζωολογικός κήπος Nandankanan, Η υπερηφάνεια του NandankanoNandanes: Ζωολογικός κήπος: Γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές της Ινδίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *